Sådan søgte vi Innovationsfonden

Vi besluttede tidligt i vores proces at søge Innofounder experienced, der er et program under Innovationsfonden. Målet var at opnå økonomisk støtte, så vi hurtigere kunne vækste. Ikke fordi, at vi er afhængige af støtten, men fordi det vil give os ro til at fokusere 100% på virksomhedens udvikling og vækst.

 

Derudover er det også en del af vores strategi for at blive en del af det etablerede iværksættermiljø. Der er ingen tvivl om, at der med støtten følger opmærksomhed og ikke mindst en anerkendelse af vores idé. Samtidig kan det også være første skridt på en rejse, hvor kapital er en vigtig ingrediens for at indfri vores ambitioner.

 

Lær af andres erfaringer

Vi startede med at kontakte tidligere modtagere for at høre deres erfaringer. Fælles for dem var dog, at de ikke præcist kunne fortælle, hvorfor de havde fået tildelingen. Ansøgere får ikke feedback, hverken når de modtager en tildeling eller hvis de bliver afvist. Nogle havde prøvet flere gange og andre fik den i første forsøg. Nogle havde fået en Innobooster bevilling samtidig.

 

Det gav dog anledning til følgende overvejelser:

  • Hvis du ikke selv har gennemført en ph.d. kan du med fordel overveje et samarbejde med en uddannelsesinstitution
  • Bliv ikke for teknisk i din ansøgning – men vær gerne konkret på det forretningsmæssige.
  • Teamet er vigtigt. Derfor skal du være skarp på, hvordan du afdækker eventuelle manglende kompetencer i founderteamet.

 

Start i god tid

At søge Innovationsfonden tager tid. Der er et ansøgningsskema, som skal udfyldes, hvilket selvfølgelig hjælper rigtig meget. Med et begrænset antal tegn, hvilket er en udfordring, når man som os har så meget på hjertet. Det skal derfor være meget kortfattet og præcist.

 

Derudover er der mange, som søger flere gange, før de får et ja. Det i sig selv taler for at komme tidligt i gang med første ansøgning, så du hurtigere bliver klogere på processen.

 

Søg hjælp

Hvis du ikke allerede har været forbi dit Erhvervshus, er dette en god anledning til at aflægge dem et besøg. Der er medarbejdere tilknyttet, som har stor indsigt i alle Innovationsfondens programmer. Samtidig har de også jævnligt arrangementer, hvor du kan blive klogere på de forskellige muligheder for finansiering. Ikke bare hos Innovationsfonden, men også hos Vækstfonden. Det er også en god mulighed for at komme i dialog med Innovationsfondens medarbejdere.

 

Vi fik både nogle gode råd i skriveprocessen, men også konkret feedback på vores ansøgning fra Erhvervshusets medarbejdere.

 

Desværre fik vi ikke funding fra Innovationsfonden første gang. Mange søger dog flere gange, før de har held med ansøgningen og derfor er vi også allerede i gang med at se på mulighederne for at søge igen.