Brug dit netværk

Før jeg blev iværksætter, må jeg indrømme, at jeg syntes, at det var noget hypet ”det der med netværk”. Men efter mine snart to år som iværksætter, så forstår jeg nu værdien af et godt netværk.

 

Her er mine konkrete råd til, hvordan du kan bruge dit netværk.

 

Kortlæg dit netværk

Lav en liste over de personer, du kender, som kan være relevante for din udvikling. Det kan være personer, der har særlige kompetencer, som du måske ikke selv har. Eller måske har de en særlig viden om din målgruppe eller dit produkt, så de kan hjælpe dig med at spotte din blinde vinkler. Derudover kan det også være en person, der har et stort netværk og som kan hjælpe dig med at komme i kontakt med et nyt netværk.

 

Det kan f.eks. være tidligere kolleger, studiekammerater, venner, familie og andre, du har mødt i forskellige sammenhænge.

 

LinkedIn er et godt sted at starte, men Facebook kan også være et relevant sted at lede.

 

Tag kontakt

Skriv til dem via LinkedIn, Facebook, mail eller ring – alt efter hvor tæt jeres relation er. Vær konkret:

  • Beskriv kort din idé
  • Hvorfor du kontakter netop dem
  • Hvad du forventer af mødet. Eksempelvis generel sparring, feedback på prototype, introduktion til nogle i deres netværk mv.

 

Forbered dig

Det er vigtigt, at du forbereder dig forud for mødet. Gennemlæs deres LinkedIn profil og se deres hjemmeside igennem, hvis de har en. Hav gerne en præsentation med af din idé, en mockup eller en prototype. Det er altid nemmere at forholde sig til, hvis du har noget konkret at vise frem.

 

Følg op

Efter møderne er det vigtigt, at du følger op og også meget gerne deler, hvad du fik med hjem fra mødet. Derudover kan det være en god idé at sende dem kvartalsvise eller halvårlige opdateringer. Mange synes, at det er sjovt at følge med i udviklingen af din virksomhed.

Kunde