Hvad er en forretningsplan?

En forretningsplan er en plan, der beskriver din forretningsidé eller virksomhed og hvordan du planlægger at udføre den.

En forretningsplan er rigtig god til at skabe et overblik og en retning for dig og din idé/ virksomhed. Den får dig også til at reflektere over alle aspekter af din idé/virksomhed og hjælper til, hvor der skal justeres og hvor der er ”huller” som skal arbejdes videre med.

Vi taler med mange iværksættere og mange ville ønske, at de havde haft en plan inden de ”sprang ud i det” fordi de ville have undgået nogle bump på vejen, sparet penge og de havde kunne handle på deres idé hurtigere.

 

Emner i en forretningsplan

 

Der kan være forskellige meninger om, hvad en forretningsplan skal indeholde og vi har via vores platform businessplanner.io også en del emner, fordi vi mener, at det er godt at komme hele vejen rundt om sin forretningsidé/virksomhed.

Emnerne som en forretningsplan typisk indeholder er:

  • Beskrivelse af din forretningsidé
  • Hvem dine kunder er (målgruppe)
  • Om Produktet/ydelsen
  • Dine konkurrenter og hvordan din idé adskiller sig fra disse
  • Pris på produktet/ydelsen
  • Økonomi
  • Salg & Markedsføring
  • Vision & Mål

 

En forretningsplan skal løbende justeres

 

For at få den fulde effekt af din forretningsplan skal den ikke kun udfyldes én gang og så lægges ned i skuffen. Vi anbefaler, at du ser på mindst en gang hvert kvartal. Derudover anbefaler vi, at du fylder mere og mere på som du får mere og mere viden og erfaring. Jo flere detaljer, des større sandsynlighed for at lykkedes.

Hvis du vil læse mere om, hvorfor du skal lave en forretningsplan, så læs vores blog: https://businessplanner.io/hvorfor-skal-jeg-lave-en-forretningsplan/

hvad er en forretningsplan